Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

CINE SUNTEM

Centrul de Cercetare și Instruire în Tehnici Inovative de Matematici Aplicate în Inginerie “Trăian Lalescu (CiTi) este organizat în cadrul Facultății de Științe Aplicate din Universitatea Politehnica din București, constituit pentru a dezvolta și promova unele tehnici inovative de matematici aplicate în inginerie prin cinci direcții de cercetare, patru domenii de proiecte.

CiTi este deschis studenților din programele de licență, master și doctorat din toate tipurile de facultăți, cu scopul de a forma și stimula cercetarea studenților, precum și colaborarea științifică între toate instituțiile relevante atât din țară, cât și din străinătate, pe bază de parteneriate bilaterale, acorduri sau proiecte naționale și internaționale.

Cuvinte cheie: OMS (Optimization, Modelling, Simulation), Data Fractional calculation and applications, Evolutionary algorithms, Evolutionary aspects in game theory Mathematical Statistics, Data analysis and information security in electronic format, New security technologies based on hardware devices and post-quantum cryptography, Control Theory, Monitoring the structural health of some materials and environmental areas, The concept of  Smart-Bio-City.

CU CE NE OCUPĂM

Principalele domenii de cercetare sunt:

  • Calcul fracțional și aplicații
  • Algoritmi evolutivi și aplicații
  • Calcul fracţionar, analiză wavelet şi aplicaţii
  • Algoritmi evolutivi și aplicații
  • Mulțimi rough generalizate, hibridizări şi spaţii noi de aproximare
  • Tehnici inovative de teoria jocurilor şi aplicaţii
  • Analiza datelor şi securitatea informaţiei în format electronic
  • Monitorizarea sanătăţii structurale a unor organisme vii şi materiale ambientale
  • Fundamente de Smart Grids vs. BlockChains
  • Noi tehnologii de securitate bazate pe dispozitive hardware și criptografie post-cuantică

Despre Trăian Lalescu 

 
Personalitate marcantă a şcolii de matematică şi inginerie din România, cititor de instituţii de învăţământ superior, patriot în adevăratul sens al cuvântului, biografia lui Trăian Lalescu este o biografie densă concentrată în mult prea puţini ani de viaţă – doar 47.
Pe parcursul vieţii Trăian Lalescu a publicat o serie întreagă de articole şi cărţi ştiinţifice în diverse domenii: ecuaţii funcţionale, serii trigonometrice, fizică matematică, geometrie mecanică, algebră sau istoria matematicii.
 
Concursul “Trăian Lalescu” are o îndelungată tradiție în învățământul românesc. El a fost organizat pentru întâia oară în 1962 și a înregistrat o întrerupere între anii 1989-1996. Din anul 2008, beneficiind și de sprijinul Fundației „Trăian Lalescu”, concursul se desfășoară la nivel național.
0 +
Profesori
0
Conferinte Organizate
0
Studenti Practica
0 +
Lucrari Publicate

Testimoniale

Credem ca este foarte important sa impartasim 

ro_RO